20 nov Eet de winter weg met onze Wagyu-mergpijpjes
Mergpijpjes zijn een klassieke delicatesse. Het is dan ook een veelzijdig product: je kan er bouillon van maken, ze in je soep doen voor meer smaak, of gewoon zo oppeuzelen. Het is een van de fijnste stukjes vlees van een rund, en je kan ze bij ons online kopen.
Niet het magerste product, maar wel om duimen en vingers van af te likken. Zeker nu de temperatuur buiten zakt, de wind guurder wordt en een warm haardvuur heel welkom is. Als je dan nog wat meer wil opwarmen is een mergpijpje de ideale manier. Zo is je binnenste zo gevuld met een lekker warm gevoel.
Niets beter dan onze Wagyu-mergpijpjes, goed gekruid met peper en zout, lekker uitlepelen en smeren op een snede vers brood. De hemel op een bord. Of heb je ze liever nog specialer, met honing gelakt? Beide recepten vind je hieronder. Smakelijk!
Mergpijpjes van Wagyu in de oven
Klassieke mergpijpjes
Ingrediënten
- 2 gehalveerde mergpijpjes van Wagyu
- snuifje peper en zeezout
- fijngesnipperde peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg 2 mergpijpjes in een vuurvaste schotel en zet dit gedurende 15 minuten in de oven.
- Haal uit de oven, kruid met peper en zeezout.
- Werk af met de fijngesnipperde peterselie.
Gelakte mergpijpjes
Ingrediënten
- 2 gehalveerde mergpijpjes van Wagyu
- 5 koffielepels sojasaus
- 5 koffielepels honing
- een handje geroosterde en gehakte hazelnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Maak een homogeen mengsel van de sojasaus en de honing.
- Leg 2 mergpijpjes in een vuurvaste schotel, bestrijk deze met de lak.
- Zet dit gedurende 15 minuten in de oven. Haal de schotel halverwege het kwartier uit de oven om de Wagyu-mergpijpjes opnieuw te bestrijken.
- Haal uit de oven, bestrijk nogmaals met de lak en bestrooi met de gehakte hazelnoten.