Loader

Restjes gebakken vlees invriezen? Het kan!

Tips

Restjes gebakken vlees invriezen? Het kan!

Je hebt net een lekker dinertje onder familie of vrienden achter de rug, maar je hebt veel te veel vlees over? Je kunt gelukkig zonder probleem gebakken vlees invriezen. Hoe je dat het beste doet? Dat leggen we jou graag uit via onderstaande tips.

  • Preparation is key! Je gebakken vlees correct invriezen moet je goed voorbereiden. Het is belangrijk dat, alvorens het bereid vlees in te vriezen, je vooraf het vlees voldoende laat afkoelen.
  • Maak je porties niet te groot. Je mag maximaal 1 kg vlees tegelijk invriezen.
  • Misschien wel hét belangrijkste: de verpakking. Als je vlees invriest, verliest het veel vocht. Kies daarom voor verpakkingen die hermetisch afgesloten kunnen worden, zoals diepvrieszakjes of plastic potjes met een deksel. Het is bovendien de bedoeling dat er zo weinig mogelijk lucht aan je voedsel kan. Zo vermijd je dat je vlees uitdroogt en dat er verkleuringen ontstaan.
  • Label, label, label! Het is belangrijk om je ingevroren vlees te labelen! Schrijf op het etiket de datum waarop je het vlees hebt ingevroren. Zo vermijd je dat het vlees te lang in je vriezer blijft liggen. En dat leidt ons ineens naar het volgende puntje…
  • Bewaar het vlees niet té lang in je diepvries. Vlees dat al gebraden of gebakken is blijft zo’n 2 tot 3 maanden goed. Stoofpotjes blijven zeker 3 maanden goed.
  • Je vlees nadien weer ontdooien? Geen probleem, maar zorg ervoor dat je het vlees rustig laat ontdooien. Het is aan te raden om het vlees eerst een nachtje in je koelkast te leggen. Heb je haast? Ontdooi het vlees dan in een bak met koud water.

Gebakken vlees invriezen is niet moeilijk! Wat heb je nodig? Een lekker stukje gebakken vlees, diepvrieszakjes, labeltjes én natuurlijk… een diepvriezer! Nood aan nog meer tips? Lees dan zeker ons artikel over hoe vlees invriezen. Hier lees je meer over hoe je jouw vlees het best ontdooit.×

 

Hallo!

Contacteer ons makkelijk via Whatsapp.

× Hoe kunnen we je helpen?
Nog maar 11% van de koe beschikbaar!
Binnenkort ook een superieur stukje Wagyu op je bord?
In ons hoevewinkeltje is er een kleine voorraad vriesvers Wagyu vlees.

Nieuwe afhaalmomenten in juli – augustus en september! Reserveer tijdig.