Recept Tips
04 dec Kuipje van zoete aardappel met gehakt, lekker en simpel!
Menu-inspiratie nodig? Ga eens voor een zoete aardappel. Een zoete aardappel smaakt altijd en zijn makkelijk te combineren. We laten je zien hoe je een lekkere ovenschotel van zoete aardappel en gehakt kunt maken. Houd je niet van zoete aardappel, dan kun je uiteraard ook de gewone aardappels gebruiken. Receptje is voor 4 personen, smakelijk!
Ingrediënten
- 4 zoete aardappelen
- 2 rode ajuinen, in ringen gesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel paprikapoeder
- snuifje chilipoeder
- peper en zout
- 500gr gehakt naar keuze, Wagyu of Belgasconne
- 1 blikje rode bonen
- 200ml zure room
- 200ml tomatensaus van Think Tomato
- 200gr gemalen cheddar
- 1 chilipeper
- 2 tomaten
- fijngesnipperde peterselie en/ of koriander
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de schil van de aardappel goed, prik deze in met een vork en wrijf ze in met olijfolie.
- Wikkel deze in aluminiumfolie en pof ze in de oven op 200°C gedurende 1 à 1,5 uur.
- Voor de saus, verhit een scheutje olijfolie in een pan, stoof de ajuinringen en knoflook even aan en voeg komijn, paprikapoeder en chilipoeder aan toe.
- Voeg het gehakt toe, kruid met peper en zout en laat aanbakken.
- Spoel ondertussen de rode bonen en laat dit eventjes uitlekken, voeg deze toe aan het gehakt.
- Voeg er de tomatensaus en 2/3 van de zure room aan toe, laat dit eventjes mee sudderen tot de saus mooi is ingedikt.
- Haal de aardappelen uit de folie en snijd ze niet volledig doormidden, leg ze daarna in een ovenschaal.
- Vul de aardappelen “kuipjes” met de saus en bestrooi rijkelijk met gemalen cheddar, zet de ovenschaal nog eventjes onder de grill.
- Voor de afwerking: laat de maïs uitlekken en snijd de chilipeper in fijne ringetjes, de tomaten in fijne blokjes en de ui in snippers.
- Bestrooi de ovenschaal rijkelijk en voeg op het einde de fijngesnipperde peterselie en/ of koriander toe en serveer met het restje van de zure room.