fbpx
Loader

Hoe de Binchotan houtskool gebruiken?

Kooktechnieken Tips

Hoe de Binchotan houtskool gebruiken?

Toen ik tijdens onze Meat & Drinks zag hoe Chef Bart ons Wagyu vlees aan het grillen was met deze Oak Binchotan houtskool, was ik meteen overtuigd!
De Binchotan houtskool zorgt er voor dat het vlees snel dichtschroeit en is dus de perfecte houtskool voor ons Wagyu vlees (vet) waarbij de smaak en sappigheid van het vlees behouden blijft.

Kwaliteit primeert altijd!
Met dank aan Bart Praet & Charlotte Nayaert, importeurs & retailers van de Binchotan houtskool.

Tip van de chef: Hoe de BBQ met de Binchotan houtskool starten?

  • Neem ongeveer 1 – 1,5 kg houtskool.
  • Stapel deze mooi in hoogte, probeer niet te veel plaats, “lucht” tussen de houtblokken te laten opdat ze elkaar mooi aanraken.
  • Neem 2 à 3 aanmaakblokjes (wij kiezen natuurlijk voor ecologische aanmaakblokjes) en schik deze tussen de houtskool.
  • Wacht nu tot de houtskool start met gloeien, gerekend op een wachttijd van 30 minuten!
  • De houtskoolblokken hebben elkaar nodig om de warmte, het gloeien te kunnen doorgeven.
  • Eens ze “elkaar gevonden hebben” beginnen de houtblokken allemaal te gloeien en kunt u grillen. Met de nadruk op lang grillen, zelf dubbel zo lang als gewone houtskool!


Nog maar 33% van de koe beschikbaar!
Binnenkort ook een superieur stukje Wagyu op je bord?
In ons hoevewinkeltje is er een kleine voorraad vriesvers Wagyu vlees.

Nieuw afhaalmoment: 12 november