Loader

(H)eerlijke comfort food met Belgasconne worst

Recept Tips

(H)eerlijke comfort food met Belgasconne worst

Tijd voor een stevige portie comfort food! Comfort food is hartverwarmend, het is eten waar je blij van wordt en het is gemakkelijk en snel te bereiden!
Maak met dit recept van Time to Meat een succes van je comfort food!

Belgasconne worst met pasta, oesterzwammen en peperroomsaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 worsten van Belgasconne
  • 500gr verse pasta
  • een goede klont hoeveboter
  • 2 uien, in reepjes gesneden
  • 800gr oesterzwammen, in stukken gesneden
  • peper & zout
  • 3 teentjes geplette knoflook + 4 teentjes grof gesneden
  • fijngesnipperde peterselie
  • 12 eetlepels gebroken peper
  • enkele takjes tijm
  • 2 eetlepels fleur de sel
  • scheut cognac of whisky
  • 150ml bruine fond
  • 400ml volle room

 

  • Bak de Belgasconne worsten in een pan en kook de verse pasta al dente.
  • Voor de peperroomsaus haal je de worsten uit de pan en voeg je de gebroken peper toe, samen met de grof gesneden knoflook, tijm en fleur de sel.
  • Voeg een goede scheut cognac of whisky toe en laat de alcohol even verdampen.
  • Voeg daarna de bruine fond toe en roer het aanbaksel los, voeg tot slot de volle room toe en laat op een zacht vuurtje inkoken tot de gewenste dikte.
  • Doe een goede klont hoeveboter in een pan, laat de uien eventjes aanbakken.
  • Voeg de gesneden oesterzwammen toe en bak aan, kruid met peper en zout.
  • Voeg er op het laatste nog de geplette knoflook en fijngesnipperde peterselie aan toe.
  • Snijd de worst in stukjes en meng alle bereidingen door elkaar en serveer.
  • Werk eventueel nog af met gehakte walnoten of vers geraspte Parmezaan kaas. Geniet er van, dat gaan wij in ieder geval ook doen! Smakelijk!


×

 

Hallo!

Contacteer ons makkelijk via Whatsapp.

× Hoe kunnen we je helpen?
Nog maar 0% van de koe beschikbaar!
Binnenkort ook een superieur stukje Wagyu op je bord?
In ons hoevewinkeltje is er een kleine voorraad vriesvers Wagyu vlees.

Vers Wagyu: 16 MAART 2024.