Loader

BBQ vlees marineren kun je leren!

hoe vlees marineren
Kooktechnieken Tips

BBQ vlees marineren kun je leren!

Hoera, ’t is bijna zomer en wie zomer zegt, zegt BBQ! De geur van een brandende barbecue, een lekker stukje gegrild vlees dat ligt te smeulen en de houtskoollucht die je zintuigen doet prikkelen. Da’s pas de geur van zomer! Heb jij zin in een BBQ met lekker gemarineerd vlees maar weet je niet waar te beginnen? Goed nieuws want BBQ vlees marineren is niet zo moeilijk!

Wat is marineren nu eigenlijk?

Marineren is een kooktechniek waarbij je een aromatische vloeistof aanbrengt op je vlees waardoor het extra smaak afgeeft. Bovendien maakt het je vlees malser. Marinades bestaan over het algemeen uit drie basisingrediënten, namelijk een zuur ingrediënt (bv. citroensap), een vet ingrediënt (bv. olijfolie) en smaakmakers (bv. rozemarijn). Kortom: marineren is lekker én makkelijk!

Welk vlees kun je marineren?

We raden je aan om enkel taaiere stukken vlees te marineren zoals ribbetjes of een steak. En laat ons eerlijk zijn, wie zweert er niet bij gemarineerde ribbetjes op de BBQ? Je kunt kiezen voor de klassieke honingmarinade, of maak het gerust wat pittiger met een gembermarinade.

Hoe lang moet je marineren?

Hoe dunner je stukje vlees, hoe minder lang je het moet marineren. Onthoud bovendien het volgende: hoe langer je jouw vlees laat marineren, hoe sterker de smaak! Gebruik je dus sterke smaakmakers? Laat je vlees dan niet té lang trekken, want anders kan de marinade de smaak van je vlees overheersen.

Wil je gesneden vlees marineren zoals biefstuk of kipfilet? Dan ligt de gemiddelde marineertijd tussen 1 tot 3 uur. Voor grotere stukken zoals rosbief of lamsbout voorzie je best 2 tot 6 uur. Een goed stukje gemarineerd vlees heeft tijd nodig 😉!

BBQ vlees marineren? Met deze tips ben je er klaar voor! Vergeet zeker niet onze marinadereceptjes te bekijken om de beleving helemaal compleet te maken! BBQ aan? Ready, set, go!



Al 31% van de koe verkocht.
Binnenkort ook een superieur stukje Wagyu op je bord?
In ons hoevewinkeltje is er een kleine voorraad vriesvers Wagyu vlees.

Onder voorbehoud 17 – 18 december