Loader

Wat is de juiste braadtijd voor rosbief?

rosbief braden
Kooktechnieken Recept Tips

Wat is de juiste braadtijd voor rosbief?

Rosbief, het is een echte klassieker tijdens de feestdagen. En wie zegt er dat je op een doordeweekse dag eens niet zou mogen genieten van zo’n lekkernij? Met rosbief is het altijd feest. Wat is nu de perfecte braadtijd voor rosbief? We geven je graag enkele tips & tricks!

Rosbief garen: first things first!

De braadtijd van rosbief wordt berekend per kg vlees. Je kunt per kg vlees rekenen op een gaartijd van 20 à 30 minuten, naargelang de gewenste bakwijze. Bakken of braden is de meest gebruikte manier om rosbief te bereiden. Het vlees blijft op die manier mals en sappig en het zorgt ervoor dat je rosbief nog wat rosé is.

Zo bak je het perfecte stukje rosbief

  • Haal je rosbief ongeveer 45 minuten voor het braden uit je koelkast. Zo komt hij op kamertemperatuur.
  • Verwarm je oven voor op 220° Celsius.
  • Schroei het vlees aan in een hete pan met echte hoeveboter. Die vind je bij ons in onze hoevewinkel 😉
  • Leg de rosbief nu in een ovenschaal. Doe hier nog een klontje boter en de vleesjus bij. Braad de rosbief ongeveer 12 à 15 minuten op 200°C. Verlaag vervolgens de temperatuur tot 180°C en laat de rosbief nog eens 15 minuten verder braden.
  • Met een vleesthermometer kun je de temperatuur van de rosbief gaan bepalen. Wil je mooi rosé vlees? Laat de rosbief dan verder garen tot de kerntemperatuur 51 tot 54 °C bedraagt.
  • Eens je rosbief klaar is, moet het vlees de tijd krijgen om te rusten. Laat de rosbief minstens een kwartier rusten onder aluminiumfolie.
  • Tot slot is je stukje rosbief klaar om aan te snijden en te serveren. Smakelijk!

Wat is dus de juiste braadtijd voor rosbief? Het antwoord is heel simpel: 20 à 30 minuten op 180° Celsius per kilogram vlees. Alles hangt er natuurlijk van af hoe jij het liefst je rosbief eet. Wijk gerust af van onze werkwijze en stuur bij om het helemaal klaar te maken zoals jij het wenst.×

 

Hallo!

Contacteer ons makkelijk via Whatsapp.

× Hoe kunnen we je helpen?
Nog maar 11% van de koe beschikbaar!
Binnenkort ook een superieur stukje Wagyu op je bord?
In ons hoevewinkeltje is er een kleine voorraad vriesvers Wagyu vlees.

Nieuwe afhaalmomenten in juli – augustus en september! Reserveer tijdig.