Loader

Wagyu steak tartaar

Recept

Wagyu steak tartaar

Dit klassieke recept is een klassieker voor een reden. Makkelijk en altijd lekker! Deze keer gaan we onze biefstuk niet bakken maar we gaan hem rauw opeten. Benieuwd naar ons overheerlijke steak tartaar recept?

Ingrediënten

  • 600 gr steak
  • 1 el mayonaise
  • 1 el kappertjesvocht
  • 1 tl sambal oelek
  • 0,5 el kappertjes
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 1 kg frietaardappelen
  • 1 krop sla
  • bieslook
  • scheutje azijn (witte wijn- of dragonazijn)
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  • Vries het vlees 45 minuten in, hierdoor snijd het makkelijker.
  • Snij het vlees in plakken, vervolgens in slierten en als laatste in fijne blokjes. Dit geeft het aangenaamste mondgevoel.
  • Meng de mayonaise met het kappertjesvocht, kappertjes, sambal en de peterselie.
  • Meng deze kappertjegsvinaigraitte onder het vlees en breng op smaak met zout en peper.
  • Schil en snijd de aardappel in frietjes.
  • Pocheer deze gaar op 140 graden en bak krokant op 175 graden, breng op smaak met fijn zout.
  • Meng de azijn met de olie, fijngesneden bieslook, peper en zout.
  • Haal de slaharten uit elkaar en omhul met de vinaigrette.
  • Smakelijk!!

    Met dank aan Branko Molnar voor recept & foto!



    ×

     

    Hallo!

    Contacteer ons makkelijk via Whatsapp.

    × Hoe kunnen we je helpen?