
04 sep Wagyu ossobucco
Ossobuco is werkelijk een fantastisch gerecht! Laat de Wagyu schenkel rustig stoven, totdat het vlees van het bot valt en verder hoef je niet veel te doen. Als dat niet makkelijk is, een heerlijk klassiek gerecht.
Ingrediënten
- 4 Wagyu schenkels
- bloem
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 2 wortels
- 2 stengels selder
- rozemarijn, tijm, laurier en handvol peterselie
- 5dl witte wijn
- 5dl blanke bouillon
- 1el tomatenconcentraat
- 400gr gepelde tomaten
- 1 bio citroen
Bereidingswijze
- Snij de schenkels in om het krullen in de pan te voorkomen, kruid met zout en peper en bebloem. Klop de overige bloem eraf.
- Bak de schenkels in een klont boter goudbruin langs beide kanten, haal uit de pan.
- Stoof in het braadvocht de ajuin, look, selder en wortelen aan.
- Bevochtig met de wijn en fond en voeg de gepelde tomaten en tomatenconcentraat er aan toe, alsook de aromaten als rozemarijn, tijm, laurier en zwarte peper uit de molen.
- Dompel de schenkels in de jus en schuif de pan met deksel in een voorverwarmde oven van 160 graden, gedurende 2 tot 3u.
- Snij de peterselie fijn, meng hierin vervolgens de zeste van citroen, werk de ossobucco af met deze gremolata.
- Serveer met puree, safraanrisotto of polenta.
.
Smakelijk!!
Met dank aan Branko Molnar voor recept & Bo Demullier voor foto.