Recept
01 okt Wagyu entrecôte met salsa Criolla en pommes allumettes
Wagyu entrecôte, een fantastisch stuk vlees. Mals én enorm vol van smaak! Lees hier ons simpel én oh zo lekker Wagyu entrecote recept!
Ingrediënten
- 750gr Wagyu entrecôte
- 1 sjalot
- 3 rijpe tomaten
- 1 chilipeper
- 1 el gesneden basilicum
- 1 el gesneden koriander
- 1 el gesneden bieslook
- 3 el kwaliteitsvolle olijfolie
- 1,5 el kwaliteitsvolle rode wijnazijn
- 8 grote frietaardappelen
Bereidingswijze Salsa Criolla
- Snij voor de salsa de sjalot en chili (zonder zaadjes) fijn.
- Laat deze vervolgens trekken in de rode wijnazijn.
- Pel en emondeer de tomaten, snij in fijne blokjes.
- Voeg hier de gesneden kruiden aan toe.
- Breng op smaak met zout en olijfolie.
Bereidingswijze Pommes allumettes
- Schil de aardappel, snij in fijne plakken en vervolgens in fijne frietjes.
- Pocheer deze 3 minuten op 130 graden, bij voorkeur in ossenwit, maar frituurolie kan ook.
- Bak ze vervolgens krokant op 175 graden.
- Breng op smaak met fijn zout.
Bereidingswijze Wagyu entrecôte
- Haal het vlees ruim op tijd uit de koelkast zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
- Verwarm de oven voor op 70 graden.
- Verhit een pan met een scheutje neutrale olie. Kruid het vlees aan beide kanten met fijn zout.
- Bak het vlees in de rokende pan langs beide kanten krokant (ongeveer 1 à 2 minuten per kant).
- Leg de entrecôte op de rooster in de oven, draai na 2 minuten om en laat nog 2 minuten rusten.
- Snij het vlees aan en werk af met Fleur de sel.
Smakelijk!!
Met dank aan Branko Molnar voor recept & foto!