Recept
26 jun Wagyu Bavette tartaar
De bavette, een stuk met veel smaak, wordt hier in fijne blokjes gesneden. Dit houdt de textuur in stand en zorgt voor een aangenaam mondgevoel. We brengen het vlees ziltig op smaak met algen en voor de gelegenheid kan dit nog gepimpt worden met ‘Royal Belgian Caviar’.
Ingrediënten tartaar
- 750 gr bavette
- 3el koolzaadolie
- 1el dragonazijn
- 2tl kappertjes
- 1el geweekte wakamé (is het meest gebuikte wier in de Japanse keuken, erg lekker en één van de rijkste bronnen van calcium)
- zwarte peper van de molen
- bussel witte asperges
Ingrediënten vinaigrette van zure room en bieslook
- handvol fijngesneden bieslook
- 5el neutrale olie
- snuif zout
- 20cl crème d’Isigny (zure room)
- 1el dragonazijn
Ingrediënten
- 4 frietaardappelen
- Royal Belgian Caviar ‘Osietra’
- Snijd het vlees in plakken, vervolgens in slierten en deze slierten in fijne blokjes.
- Breng de tartaar op smaak met de olie, dragonazijn, fijngesneden kappertjes, wakamé, peper en zout.
- Rasp voor de pommes pailles, de frietaardappels fijn en frituur krokant op 170 graden. Kruid met fijn zout.
- Mix de fijngesneden bieslook met de neutrale olie en een snuifje zout. Giet deze door een fijne zeef.
- Meng de zure room met de dragonazijn en 2el water, kruid met peper en zout en meng hier rustig de bieslookolie onder.
- Dresseer de tartaar, met de pommes pailles, vinaigrette van zurre room en bieslook én werk voor de gelegenheid af met de ‘Royal Belgian Caviar’.
Bereidingswijze
Smakelijk!!
Met dank aan Branko Molnar voor recept & foto!