Recept
26 mrt Vogelnestjes met aardappelpartjes en oesterzwammen
Een echte Vlaamse klassieker, vogelnestjes in een kruidige tomatensaus. Deze flinke Belgasconne gehaktballen met daarin een hardgekookt eitje zijn gemakkelijk klaar te maken.
Comfortfood van de bovenste plank, ontdek hier het receptje.
Ingrediënten
- 4 vogelnestjes van Belgasconne
- 1 pot Think Tomato saus
- 1 blik tomatenblokjes
- groene kruiden naar keuze
- 500 gr vastkokende aardappelen
- 4 el olijfolie
- 2 kl paprikapoeder
- 1 kl gedroogde peterselie
- 1 kl knoflookpoeder
- 1 kl satékruiden
- snuif zeezout & peper
- 600 gr oesterzwammen
- klontje hoeveboter
- 2 teentjes look
- enkele stelen peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de aardappelen goed en snijd in partjes. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de kruiden.
- Meng goed dooreen zodat elk partje goed gekruid is, doe de partjes in een grote ovenschaal zodat de partjes niet op elkaar liggen.
- Laat gedurende 35 à 45 minuten in de oven bakken tot ze lekker krokant zijn.
- Doe de Belgasconne vogelnestjes in een ovenschaal, voeg er de Think Tomaat saus en blik tomatenblokjes aan toe.
- Kruid met de groene kruiden naar keuze.
- Zet deze samen met de aardappelpartjes gedurende 35 minuten in de oven op 175°C tot de saus lekker aan het pruttelen is.
- Snijd de oesterzwammen in mooie stukken. Smelt het klontje hoeveboter in een pan, bak de oesterzwammen op een hoog vuur.
- Pers de knoflook en voeg toe. Kruid goed met peper.
- Snipper de peterselie fijn en voeg op het einde toe naar smaak.
- Dien de vogelnestjes op met voldoende tomatensaus.
Smakelijk!!
Met dank aan Ines voor het recept.