Recept
04 dec Vlaamse hutsepot met seizoensgroenten
Vlaamse hutsepot. Een echte boerenkost, waarvan de samenstelling afhankelijk is van welke groenten of stukken vlees beschikbaar zijn. In deze versie werken we met Belgasconne spieringkotelet, worst en spek, in combinatie met oranje seizoensgroenten.
Ingrediënten
- 400 gr buikspek
- 400 gr spieringkotelet
- 4 braadworsten
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 800 gr vastkokende aardappel
- 1 kastanje pompoen
- 2 grote wortels
- 2 zoete aardappelen
- bouquet garni (tijm, laurier, rozemarijn)
- 0,5 liter gevogeltebouillon
- mosterd
- peterselie
- pijpajuin
Bereidingswijze
- Stoof de ajuin en look aan in een klontje boter in een grote stoofpot.
- Schil de groenten en snij in blokjes, voeg toe aan de stoofpot.
- Snij het spek in repen en bak het in een braadpan, schep het uit zijn vet en voeg toe aan de stoofpot.
- Snij ook de spiering in repen en bak het in het vet van het spek, voeg toe aan de stoofpot.
- Bak als laatste de worst, zonder volledig te garen. Hou deze even aan de kant.
- Kruid alles in de stoofpot goed af met peper en zout en bevochtig het geheel met de bouillon.
- Voeg er ook de bouquet garnizoen aan toe en laat alles 45 minuten garen op een zacht vuurtje.
- Snij ook de braadworsten in stukjes en gaar deze verder in de stoofpot.
- Werk af met een goeie lepel mosterd en fijngesneden peterselie en pijpajuin.
Smakelijk!!
Met dank aan Branko Molnar voor recept.