Loader

Vitello tonnato maken? Zo begin je eraan!

zelf vitello tonnato maken
Recept

Vitello tonnato maken? Zo begin je eraan!

Vitello tonnato: een antipasto afkomstig uit het Piemonte-gebied in Italië dat ondertussen is uitgegroeid tot een wereldberoemd voorgerecht. Wil je zelf vitello tonnato maken? Lees dan snel verder en geniet van dit heerlijke gerecht!

Het rundvlees

Ingrediënten:

  • 800 gr rundvlees
  • 3 liter rundsbouillon
  • 1 wortel
  • 2 ajuinen
  • 1 wit van prei
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • zout
  • peper

Bereiding:

  1. Spoel de groenten en snij ze in grove stukken.
  2. Doe de groentjes samen met alle kruiden in de rundsbouillon en breng de bouillon aan de kook.
  3. Leg het vlees in de bouillon en laat het 45 minuten zachtjes koken.
  4. Haal het gare vlees uit de bouillon en laat het afkoelen.

vitello tonnato bereiding

Tonnatosaus

Ingrediënten:

  • 3 eierdooiers
  • 2 dl arachideolie
  • 200 gr tonijn uit blik in eigen nat
  • 3 zoute ansjovisfilets
  • 50 gr kappertjes
  • 2 el kookvocht (bouillon)
  • zeezout
  • peper

Bereiding:

  1. De basis voor de tonnatosaus is een klassieke mayonaise.
  2. Neem een hoge beker en doe er de dooiers van de eieren in.
  3. Voeg het sap van citroen toe, samen met een scheutje bouillon.
  4. Schenk de olie in de beker en plaats een staafmixer in de beker. Mix alle ingrediënten tot een gladde mayonaise.
  5. Giet het vocht van de tonijn weg en voeg de ingeblikte tonijn toe aan de mayonaise.
  6. Mix de saus glad en voeg de ansjovisfilets en kappertjes toe, mix opnieuw.
  7. Proef de saus en breng op smaak.

Garnituur

Ingrediënten:

  • 50 gr rucola
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • tomaten

Bereiding:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Laat intussen de kappertjes uitlekken.
  2. Bak de kappertjes kort in de hete olie en laat ze nadien uitlekken.

Afwerking

  1. Neem een groot bord, giet er een scheutje olijfolie op en strooi wat zeezout en peper van de molen.
  2. Snij het vlees in zeer dunne plakjes en schik op het bord.
  3. Lepel er wat tonnatosaus over en werk af met enkele blaadjes rucola (en tomaten) en de gebakken kappertjes.

Zo, met het recept van Time to Meat is vitello tonnato maken voortaan kinderspel. Hou regelmatig onze blog in de gaten voor nog meer leuke recepten en tips. Smakelijk!



Al 49% van de koe verkocht.
Binnenkort ook een superieur stukje Wagyu op je bord?
In ons hoevewinkeltje is er een kleine voorraad vriesvers Wagyu vlees.

Verwacht afhaal – levermoment: 23 april