Recept
01 aug Thaïse Wagyu Americain
Steak tartaar is een van mijn favorieten, de meest klassieke tafelbereiding op basis van vers rundvlees.
Hier geven we de steak tartaar een Aziatische twist, ontdek het recept voor een Thaïse americain, simpele ingrediënten maar een rijkheid aan smaken van de Aziatische keuken. Gegarandeerd genieten!
Ingrediënten
- 500gr Wagyu americain
- 1 sjalot
- 1/2 teentje look
- 1/2 Spaanse chili
- 1 limoen
- handvol koriander
- 5 blaadjes munt
- 2 el vissaus
- 2 el neutrale olie
- 1/2 theelepel sesamolie
- Sweet chili van Rascal
- mayonaise
- Pickles red onion
Bereidingswijze
- Snij de sjalot, look en chili (zonder zaadjes) fijn.
- Voeg de zeste en het sap van de limoen toe.
- Voeg de vissaus en olies toe.
- Snij de munt en koriander fijn en voeg toe.
- Laat dit minstens een halfuurtje trekken.
- Breng de Wagyu americain op smaak met de smaakvolle Thaïse vinaigrette.
- Breng de mayonaise op smaak met de Sweet Chilli van Rascal en voeg deze toe als dressing op de tartaar.
- De opgelegde rode ui zorgt voor een leuke knapperige zoetzure die goed samengaat met de americain.
Met dank aan Branko Molnar voor recept & foto!