Recept
Haal het vlees tijdig op voorhand uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Zet een pot op het vuur en laat hierin gezouten water koken.
Laat ondertussen een braadpan goed warm worden en smelt hierin de hoeveboter met een scheutje olijfolie.
Laat de pasta koken volgens de aangegeven gaartijd op de verpakking en giet tijdig af.
Dep het vlees droog en kruid met veel peper en zout. Bak het aan beide zijden evenveel volgens jouw favoriete bakwijze.
Voeg een teentje look en takje rozemarijn toe, lepel de gearomatiseerde boter goed over het vlees.
Haal het vlees uit de pan en laat even lang rusten op een snijplank als dat het in de pan heeft gelegen, dek goed af met aluminiumfolie.
Giet het bakvet uit de pan. Verwarm de pan opnieuw en deglaceer met olijfolie. Voeg hieraan de fijngesnipperde sjalot en geperste look toe.
Voeg het citroensap en balsamicoazijn toe, samen met de gehalveerde kerstomaten en laat dit eventjes warm worden.
Kruid af met peper en zout.
Voeg uiteindelijk de gekookte pasta er aan toe en snijd het vlees in fijne sneetjes.
Schik de rucola op een serveerschaal, voeg hieraan de tomatensalade toe en leg daarop de sneetjes Wagyu vlees.
Werk af met peper en zout en wat geraspte parmezaanse kaas.
Sprenkel er nog wat olijfolie en balsamicoazijn over en je bent klaar om aan te vallen!.
19 jun Tagliata Wagyu met tomatensalade
Tagliata is echt zo’n zomergerecht, vol van smaak!
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr steak of entrecôte van Wagyu
- 400 gr pasta naar keuze
- peper en zout
- scheut olijfolie
- klontje hoeveboter
- 3 teentjes look
- takje rozemarijn
- 2 sjalotten
- sap van een halve citroen
- balsamicoazijn naar smaak
- 600 gr kerstomaten
- 150 gr rucola
- Rasp van parmezaanse kaas naar smaak
Bereidingswijze
Smakelijk!!
Met dank aan Ines voor het smaakvolle recept.