Loader

Recept stoofvlees met bier

Recept

Recept stoofvlees met bier

Iedereen heeft wel zijn eigen recept of zijn favoriet biertje maar over één ding zijn we het wel eens stoofvlees smaakt altijd!
Stoofvlees met vers gebakken frietjes, witloof en een lepel mayonaise… Het perfecte comfortfood voor op koude, grijze dagen.
Graag deel ik met jullie mijn receptje, wanneer jullie er zelf hebben gemaakt laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #timetomeateline. Vind ik altijd leuk!

Ingrediënten:

  • 1 kg Wagyu stoofvlees
  • Ajuin (rood, wit of sjalotjes)
  • 2 wortels, selder
  • Boterham met mosterd
  • Tijm, laurier, kruidnagel (3st.), snuifje nootmuskaat, peper en zout
  • 2 eetlepels Luikse siroop
  • 0,500 liter vleesfond
  • 1 flesje bruin bier naar keuze (ik gebruik graag Rodenbach, Buffalo)

Bereiding:

  • Ajuin, wortel en selder snijden en licht aanstoven in een pan, nadien toevoegen aan de kookpot met het vlees.
  • Vlees aanbakken in de grote kookpot met goede boter en kruiden met peper en zout, daarna overgieten met het bier om vervolgens het aanbaksel los te roeren.
  • Groenten en vleesfond toevoegen, stroop en kruiding erbij samen met de boterham en mosterd.
  • Heel geduldig ongeveer 1,5 uurtje laten sudderen met deksel, daarna nog een 1 uurtje zonder deksel tot het vlees mooi zacht is.
  • Geheel uitzeven tot een gladde saus. Is geen must, is ook overheerlijk met de stukjes wortel en selder erin.Hou regelmatig onze blog in de gaten voor nog meer leuke recepten en tips.
    Smakelijk!


Al 22% van de koe verkocht.
Binnenkort ook een superieur stukje Wagyu op je bord?
In ons hoevewinkeltje is er een kleine voorraad vriesvers Wagyu vlees.

NIEUW afhaalmoment = 9 juli