Loader

Royal Belgian Caviar, gerookte steur en mousselinesaus

Recept

Royal Belgian Caviar, gerookte steur en mousselinesaus

Een gepocheerd eitje met mousselinesaus, maar met een luxe twist door de kaviaar! Dit recept is een aanrader en zeer geschikt als voorgerecht of luxe hapje! Perfect voor de Feestdagen.

Ingrediënten

  • 3 eierdooiers
  • 2 eierdopjes witte wijn
  • 1 eierdopje water
  • 25O gr geklaarde hoeveboter
  • citroensap
  • peper – zout – cayennepeper
  • 50 ml room (33% vetgehalte)
  • Gerookte steur, 50gr per persoon
  • Royal Belgian Caviar
  • eieren

Bereidingswijze mousselinesaus

  • Klop de eierdooiers samen met het water en de witte wijn op een zacht vuurtje, zonder kruiden
  • Zodra de eierdooiers dreigen te stollen, neem je de pan van het vuur.
  • Roer de geklaarde boter voorzichtig onder de saus met de half opgeklopte room.
  • Afkruiden naar smaak en afwerken met citroensap.

Bereidingswijze gepocheerd eitje

  • Breek elk eitje in een apart kommetje.
  • Neem een hoge kookpot en vul deze met water, voeg een scheut azijn toe.
  • Roer met een lepel in het water, tot dat er een draaikolk is. Hou het water net onder het kookpunt!
  • Giet een eitje zacht in het midden van de pot, na 2 à 3 minuutjes is het ei voldoende gaar.
  • Haal het gepocheerd eitje voorzichtig uit het water met een schuimspaan.

Bordje dresseren

  • Leg het gepocheerd eitje in een kommetje.
  • Neem 2 eetlepels mousselinesaus en verdeel dit mooi over het eitje.
  • Snij de gerookte steur in fijne reepjes en verdeel het mooi over het eitje met saus.
  • Werk af met een toefje Royal Belgian Caviar.

Smakelijk!!

Met dank aan Jarne van Roots voor recept!



Al 36% van de koe verkocht.
Binnenkort ook een superieur stukje Wagyu op je bord?
In ons hoevewinkeltje is er een kleine voorraad vriesvers Wagyu vlees.

Onder voorbehoud 11 – 12 februari