Recept
Stoof de ajuin glazig in een (gietijzeren) kookpot.
Breng het vlees op kamertemperatuur en kruid met zout en peper.
Verhit een pan met neutrale olie en bak hierin kort en hevig het vlees krokant langs beide kanten.
Voeg het vlees bij de ajuin in de kookpot en bestrooi met bloem, laat deze meestoven.
Verwijder het overtollige vet uit de vleespan en blus met het flesje bruin bier, kook hiermee de braadresten los.
Voeg dit vocht toe aan de kookpot zodat het vlees net onder staat en voeg de tijm toe.
Laat onderhalfuur garen op een zacht vuur of in een oven op 160 graden.
Trek het vlees in draadjes en breng op smaak met peper, zout, bruine suiker en de rodewijn azijn.
Snijd of rasp voor de koolsla de kool, wortel en appel fijn.
Meng met de mayonaise, citroensap, peper en zout.
Toast de sandwich in boter en beleg met de ‘pulled beef’ en de koolsla.
16 apr Pulled Wagyu sandwich
Pulled Beef maak je het beste klaar met een vet stuk rundvlees, onze Wagyu stoofvlees is hier perfect voor! Door het rustig en op een lage temperatuur te laten sudderen zal het vlees in draadjes uiteen vallen.
Ingrediënten
- 4 sandwiches
- 600 gr Wagyu stoofvlees
- 1 ajuin
- 1 el bloem
- 1 flesje bruin bier naar keuze
- 1 el bruine suiker
- 1 el rodewijn azijn
- tijm
- 1/4 kool (witte of rode)
- 1 wortel
- 1 appel
- 1 citroen
- 2 el mayonaise
Bereidingswijze
Smakelijk!!
Met dank aan Branko Molnar voor recept & foto!