Recept
01 mei Meatza Belgasconne 2 ways met lentesalade
Heb jij al eens een Meatza gemaakt? Deze pizza’s met chipolata’s als bodem is weer eens wat anders dan je gewend bent. Het is een heerlijk koolhydraatarm en keto-vriendelijk alternatief voor gewone pizza.
Probeer hem zeker een keertje uit, ga snel aan de slag met ons recept!
Ingrediënten voor 4 meatza’s
- 4 Belgasconne chipolata’s
- 3 à 4 el Think Tomato saus
- 1 burrata
- 80 gr basilicumblaadjes
- 3 teentjes look
- zeste van 1 citroen
- 1/2 rode ajuin
- 1 el ricotta
- 1 el zure room
- 1 el room
- 1 el geraspte, gerijpte harde kaas (bv.: Comté, Fontina,..)
- 1 teentje knoflook
- 1 lente-ui
- 1/4 courgette
- enkele kleine groene asperges
- droge kruiden: paprikapoeder, lookpoeder, basilicum, oregano, peper en zout
- 3 el olijfolie
- 1 el rodewijnazijn
- 1 el citroensap
- 1 bussel radijzen
- 1 bussel waterkers
- een handje gewassen spinazie
- 1/2 kropsla of Romeinse sla
- 1/4 bosje basilicum
- Verwarm de oven voor op 175°C, verwijder de stokjes van de chipolata’s en leg de worstjes op een bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal.
- Kruid 1 chipolata met paprikapoeder, lookpoeder, basilicum, chili en zout, kruid de andere met lookpoeder, oregano, peper en zout.
- Besprenkel met wat olijfolie en zet ze een 15-tal minuten in de oven tot ze bijna gaar zijn.
- Bereid ondertussen de toppings voor.
- Maak een gremotata van de basilicum, knoflook en citroen. Hak de basilicum fijn, plet de knoflook, voeg samen en kruid met het citroensap, zeste en peper en zout.
- Snijd de rode ui in fijne ringen.
- Maak een witte saus met de ricotta, zure room en geraspte kaas. Plet een teentje knoflook en voeg toe.
- Snijd de lente-ui in kleine stukjes en voeg toe, kruid met peper en zout.
- Snijd lange slierten van de courgette af door middel van een dunschiller en snij de asperges in twee of kleiner.
- Haal de chipolata’s uit de oven en beleg met de toppings.
- De chipolata die met paprika gekruid zijn beleg je met 2 eetlepels Think Tomatosaus, verscheur je de burrata en leg die er op. Voeg de uiringen toe en kruid af naar eigen smaak.
- De andere chipolata besmeer je met de witte saus en beleg deze met de courgetteslierten en asperges.
- Bestrooi met wat extra gemalen kaas en kruid af naar eigen smaak.
- Zet terug in de oven en maak ondertussen de salade.
- Doe de olijfolie, rodewijnazijn en citroensap onderaan in een grote slakom, meng goed.
- Snijd de radijsjes fijn en voeg toe, alsook de waterkers, spinazie, Romeinse sla en basilicum.
- Meng dooreen zodat de dressing de groenten mooi omhelst. Kruid af met peper & zout en citroenzeste.
- Wanneer de toppings van de chipolata’s goudbruin geworden zijn, haal je ze uit de oven.
- Spreid de gremolata over de worstjes met de overige Think Tomatosaus, serveer met de salade.
Ingrediënten voor de lentesalade
Bereidingswijze
Smakelijk!!
Met dank aan Ines voor het smaakvolle recept.