Loader

Lamsvlees recept: zo bereid je lentelam

lamsvlees bereiding
Recept

Lamsvlees recept: zo bereid je lentelam

Ben je nog op zoek naar een lamsvlees recept? Lentelam zit boordevol smaak en tover je in no-time op tafel. Lekker snel een stukje lamsvlees van de bovenste plank? Dat klinkt als een heerlijkheid, toch? Rep je naar de keuken en koken maar!

Recept lentelam (2-3 personen)

Ingrediënten looksaus

  • 1 bol knoflook
  • 50 g mayonaise
  • 50 g yoghurt
  • Peper en zout
  • Verse tijm

Ingrediënten ovenschaal

  • 500 g lamsschouder zonder been
  • Enkele wortelen
  • 50 g mosterd
  • 40 g gehakte pistachenoten
  • Sap van een halve citroen
  • Een scheutje olijfolie
  • Peper en zout
  • Verse tijm

On the side

  • Frisse sla
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Eetbare bloemetjes (van tijm of andere soorten)

Bereidingswijze

  • Kook de wortelen beetgaar.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de knoflook gedurende een dertigtal minuten.
  • Haal de teentjes uit de bol met een mes. Mix met de mayonaise, yoghurt, tijm en peper en zout tot een lekker sausje.
  • Kruid het lam met peper en zout. Smeer de boven- en zijkanten in met de mosterd en druk de pistachenoten hierop goed aan.
  • Halveer de wortelen in de lengte, plaats in een ruime ovenschaal en kruid met olijfolie, peper en zout en verse tijm. Leg het lam tussen de wortelen.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180°C, zet de ovenschaal er gedurende 20 tot 30 minuten in. Het lam mag binnenin nog rosé zijn.
  • Laat het lam ongeveer 10 minuten rusten onder zilverpapier.
  • Dresseer de wortelen met het citroensap en verse tijm.
  • Dresseer het slaatje met olijfolie, peper en zout en eetbare bloemen.
  • Snijd het lam, giet de braadsappen over de sneden en dien op.
  • Serveer met gebakken aardappelen of pastinaakfrietjes.

Tover jij vanavond dit lamsvlees recept op jouw bord? Laat het ons weten!



Nog maar 0% van de koe beschikbaar!
Binnenkort ook een superieur stukje Wagyu op je bord?
In ons hoevewinkeltje is er een kleine voorraad vriesvers Wagyu vlees.

Onder voorbehoud 15 – 16 oktober