
21 mei Lamsvlees recept: zo bereid je lentelam
Ben je nog op zoek naar een lamsvlees recept? Lentelam zit boordevol smaak en tover je in no-time op tafel. Lekker snel een stukje lamsvlees van de bovenste plank? Dat klinkt als een heerlijkheid, toch? Rep je naar de keuken en koken maar!
Recept lentelam (2-3 personen)
Ingrediënten looksaus
- 1 bol knoflook
- 50 g mayonaise
- 50 g yoghurt
- Peper en zout
- Verse tijm
Ingrediënten ovenschaal
- 500 g lamsschouder zonder been
- Enkele wortelen
- 50 g mosterd
- 40 g gehakte pistachenoten
- Sap van een halve citroen
- Een scheutje olijfolie
- Peper en zout
- Verse tijm
On the side
- Frisse sla
- Olijfolie
- Peper en zout
- Eetbare bloemetjes (van tijm of andere soorten)
Bereidingswijze
- Kook de wortelen beetgaar.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de knoflook gedurende een dertigtal minuten.
- Haal de teentjes uit de bol met een mes. Mix met de mayonaise, yoghurt, tijm en peper en zout tot een lekker sausje.
- Kruid het lam met peper en zout. Smeer de boven- en zijkanten in met de mosterd en druk de pistachenoten hierop goed aan.
- Halveer de wortelen in de lengte, plaats in een ruime ovenschaal en kruid met olijfolie, peper en zout en verse tijm. Leg het lam tussen de wortelen.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 180°C, zet de ovenschaal er gedurende 20 tot 30 minuten in. Het lam mag binnenin nog rosé zijn.
- Laat het lam ongeveer 10 minuten rusten onder zilverpapier.
- Dresseer de wortelen met het citroensap en verse tijm.
- Dresseer het slaatje met olijfolie, peper en zout en eetbare bloemen.
- Snijd het lam, giet de braadsappen over de sneden en dien op.
- Serveer met gebakken aardappelen of pastinaakfrietjes.
Tover jij vanavond dit lamsvlees recept op jouw bord? Laat het ons weten!