Recept Tips
30 okt Lekkere marinade maken om van te smullen!
Wagyu-vlees is van zichzelf al een smaakhemel. Toch loont het om het een dimensie te geven met een heerlijke marinade. Een marinade maken is trouwens helemaal niet moeilijk. Hieronder zetten we zeven simpele marinaderecepten op een rijtje. Aan de slag!
1. Zoete barbecue-marinade
- 100 g appelstroop
- 100 ml ketchup
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 teentje geplette knoflook
- 1 theelepel kaneelpoeder
- Sap van een halve citroen
- Peper en zout naar smaak
2. Yoghurt en knoflook marinade
- 200 ml volle yoghurt
- 4 teentjes geplette knoflook
- Een half bosje fijngehakte peterselie
- Peper en zout naar smaak
3. Pittige marinade met oregano en chilipeper
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 theelepel chilipoeder
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zeezout
- 1 teentje geplette knoflook
4. Frisse marinade met citroen en koriander
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 1 theelepel citroengraspoeder
- Een half bosje fijngehakte koriander
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
5. Kerrie en kokosmelk marinade
- 50 ml kokosmelk
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 50 ml ananassap
- Peper en zout naar smaak
6. Tijm-honing marinade
- Een handjevol tijmblaadjes fijngehakt
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 1 theelepel mosterd
- 100 ml sinaasappelsap
7. Gember en soja marinade
- Geraspte gemberwortel
- 2 teentjes geperste knoflook
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels olijfolie
Marinade maken helemaal niet moeilijk. Verspreid ze over je vlees en klaar. Tast toe!