Loader

Gyoza met vulling van Wagyu

Recept

Gyoza met vulling van Wagyu

Voor gyoza mag je ons altijd wakker maken. Deze Japanse dumplings met Wagyu gehakt zijn extra lekker door de krokante onderkant.
Zelf gyoza maken is bovendien echt niet moeilijk, ga snel aan de slag met ons recept!

Ingrediënten voor 16 à 20 stuks

  • 265 gr Wagyu gehakt
  • 3 bladeren spitskool, 3 bladeren rode kool
  • 2 lente-uitjes
  • 8 shiitake paddestoelen
  • 3 teentjes look
  • enkele stelen bieslook of koriander
  • 2 cm gember
  • 2 kl sesamolie
  • sojasaus
  • 2 kl saké
  • 110 gr heet water
  • 205 gr gezeefde bloem
  • peper en zout
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el chiliolie
  • maïszetmeel
  • kommetje koud water
  • scheutje arachideolie
  • scheut water

Bereidingswijze

Je kan er ook voor kiezen om bereide gyozavellen te kopen. In dit recept maken we zelf het deeg.

  • Los een snuifje zout op in het warme water, giet dit op de bloem in een kom en meng alles.
  • Stort uit op je werkblad om dit tot een homogeen deeg te mengen en kneed gedurende 5 à 10 minuten.
  • Hoe langer je kneed, hoe beter de glutenstructuur gevormd wordt en hoe soepeler het deeg is om later te vullen, vormen en sluiten.
  • Rol het deeg tot een worst van ongeveer 3 cm dik, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Doe het Wagyu gehakt in een kom.
  • Snijd de spitskool, rode kool, uitjes, paddestoelen en groene kruiden zeer fijn en voeg toe aan het gehakt.
  • Plet of rasp de look en gember en voeg toe, alsook 2 kl sesamolie, sojasaus en saké.
  • Kruid af met peper en zout en meng tot een mooi geheel.
  • Voor de dipsaus meng je 4 el sojasaus, rijstazijn en chiliolie. Voeg eventueel wat verse groene kruiden toe.
  • Haal het deegje uit de koelkast en snijd in schijven van ongeveer 1 cm, let plat en duw wat plat met je vingers.
  • Bestrooi je werkblad met een beetje maïzena om plakken te voorkomen.
  • Rol uit met een deegrol tot enkele millimeters, maak de vellen even groot door deze uit te snijden met een koekjessteker, kies zelf de diameter.
  • Zet een kommetje met koud water klaar.
  • Leg een vel in je niet-dominante hand en leg wat van de vulling met een koffielepel in het midden van het deegvel. Opgelet dat je het niet te vol legt.
  • Bestrijk de bovenste helft met water en plooi de onderkant van het vel nu naar de bovenkant.
  • Knijp dicht tussen je vingers. Het deeg is elastisch, zo kan je mooi langs één kant telkens een plooi maken en toeknijpen aan de bovenkant, doe dit ook aan de andere kant. Zodanig dat je een gekartelde en gesloten bovenkant krijgt.
  • Verwarm een pan met een scheutje arachideolie, leg de gyoza op een kant in de pan en laat krokant worden.
  • Eens gekleurd, voeg je de scheut water toe en zet er meteen een deksel op, zo stomen we de gyoza.
  • Laat enkele minuten stomen tot het vocht uit de pan is, je ziet ook dat de gyoza’s nu glazig worden aan de bovenkant.
  • Verwijder het deksel en laat de onderkant nog eens bakken.
  • Serveer met de dipsaus.

Smakelijk!!

Met dank aan Ines voor het smaakvolle recept.



×

 

Hallo!

Contacteer ons makkelijk via Whatsapp.

× Hoe kunnen we je helpen?