
04 sep Gegrilde Bavette met BBQ paprika salsa
Bavette of ‘flank steak’ is ideaal om kort en heftig te grillen. Hier met een frisse salsa van paprika, een heerlijk BBQ gerecht!
Ingrediënten
- Wagyu bavette
- 1 rode ui
- 2 paprika’s
- 1 Spaanse peper (voor de liefhebber)
- 3el goede rode wijnazijn
- 4el koolzaadolie of goede olijfolie
- Fleur de sel
- bieslook
Bereidingswijze
- Haal de Bavette een uurtje op voorhand uit de koeling
- Snij de ajuin in fijne brunoise en de chilipeper heel fijn, laat weken in rode wijnazijn. In contact met de azijn zal de ajuin licht garen en zijn agressieve karakter verliezen, ook de chili zal wat milder doorkomen.
- Leg de paprika in de kolen en laat deze zwart blakeren. Deze techniek haalt het beste in de paprika naar boven.
- Leg de paprika’s vervolgens in een afgedekte kom en laat afkoelen. De stoom zal ervoor zorgen dat het vel beter loskomt.
- Pel de paprika’s en snij in fijne brunoise, meng het met de rode ui en breng op smaak met zout, werk af met de koolzaadolie.
- Kruid de Bavette ruim met peper en zout en masseer er een likje neutrale olie rond, laat de grill heel heet worden en grill de Bavette 4 minuten langs elke kant.
- Laat vervolgens het vlees 10 minuten rusten op een rooster in een oven van 70 graden, draai om na 5 minuten.
- Snij het vlees tegendraads in fijne lapjes. Breng het extra op smaak met Fleur de sel, nappeer de salsa erover en werk af met fijn gesneden bieslook.
Smakelijk!!
Met dank aan Branko Molnar voor recept & Bo Demullier voor foto.