Recept
30 mei Desemtoast met Wagyu Cecina en asperge
Haal de lente in huis en zet deze desemtoast met onze heerlijke Wagyu Cecina runderham & asperges eens op tafel. Heerlijk recept als lunch of bij de aperitief!
Ingrediënten
- 100 gr Wagyu Cecina
- 20 cl mayonaise
- 1 tl dragonazijn (of daslookazijn)
- 1 handvol dragon (of jonge daslook)
- Wagyu ossenwit
- 4 sneden desembrood van 1cm dik
- bussel witte asperges
Bereidingswijze
Mix voor de dragonmayonaise (of daslookmayonaise) de mayonaise met de dragon en dragonazijn.
Schil de asperges en gaar in gezouten water, 7 minuten en 5 minuten voor de kopjes.
Schil één asperge rauw met de dunschiller in linten en leg op ijswater.
Bak de asperges vervolgens in een pan met ossenwit.
Gebruik dezelfde pan om de sneden desembrood te toasten.
Smeer een laagje dragonmayonaise op de toast en leg hier de asperges op.
Leg op de asperges willekeurig enkele plakjes Wagyu Cecina, werk verder af met de kopjes van de asperge en de gekrulde linten van de asperge.
Werk als laatste af met daslook of bieslookbloemetjes, deze geven een heerlijke lookachtige aroma.
Smakelijk!!
Met dank aan Branko Molnar voor recept & foto!