Loader

Belgasconne vleesribben met bruin bier

Vleesribben met bruin bier
Recept

Belgasconne vleesribben met bruin bier

Een gemakkelijk recept voor heerlijke vleesribben!

Ingrediënten

  • 1 kg Belgasconne vleesribben
  • 2 flesjes bruin bier naar keuze
  • 1 ajuin
  • 1el bloem
  • takjes tijm
  • 1el bruine suiker
  • 1el balsamico azijn
  • 1el mosterd
  • bieslook

Bereidingswijze

  • Snij de ajuin in ringen en stoof glazig in een stoofpot met een klontje boter.
  • Kruid de vleesribben met peper en zout en kleur in een braadpan.
  • Bebloem de ribben en laat even meebakken.
  • Voeg de ribben toe in de stoofpot en blus de braadpan met het bruin bier (wij gebruiken hier Piedboeuf).
  • Roer de bakresten los en giet het warme bier in de stoofpot, voeg de takjes tijm toe en zet een deksel op de stoofpot.
  • Laat de vleesribben een uurtje garen op een zacht vuurtje en zet vervolgens de ribben ongeveer 1,5 uur aan de kant.
  • Breng het geheel op smaak met de suiker, balsamico en mosterd.
  • Eet met een smeuïge puree of kroketten.
  • Tip: ook leuk als apero hapje.
  • Haal hiervoor de vleesribben uit de saus, zeef de saus en laat inkoken tot lak.
  • Lak de ribben met saus en bak in de oven tot de lak mooi rond het vlees carameliseert.
  • Werk af met fijngesneden bieslook.
  • Smakelijk!!

    Met dank aan Branko Molnar voor recept.



    ×

     

    Hallo!

    Contacteer ons makkelijk via Whatsapp.

    × Hoe kunnen we je helpen?