Recept
Tip: ook leuk als apero hapje.
Haal hiervoor de vleesribben uit de saus, zeef de saus en laat inkoken tot lak.
Lak de ribben met saus en bak in de oven tot de lak mooi rond het vlees carameliseert.
Werk af met fijngesneden bieslook.
04 dec Belgasconne vleesribben met bruin bier
Een gemakkelijk recept voor heerlijke vleesribben!
Ingrediënten
- 1 kg Belgasconne vleesribben
- 2 flesjes bruin bier naar keuze
- 1 ajuin
- 1el bloem
- takjes tijm
- 1el bruine suiker
- 1el balsamico azijn
- 1el mosterd
- bieslook
Bereidingswijze
- Snij de ajuin in ringen en stoof glazig in een stoofpot met een klontje boter.
- Kruid de vleesribben met peper en zout en kleur in een braadpan.
- Bebloem de ribben en laat even meebakken.
- Voeg de ribben toe in de stoofpot en blus de braadpan met het bruin bier (wij gebruiken hier Piedboeuf).
- Roer de bakresten los en giet het warme bier in de stoofpot, voeg de takjes tijm toe en zet een deksel op de stoofpot.
- Laat de vleesribben een uurtje garen op een zacht vuurtje en zet vervolgens de ribben ongeveer 1,5 uur aan de kant.
- Breng het geheel op smaak met de suiker, balsamico en mosterd.
- Eet met een smeuïge puree of kroketten.
Smakelijk!!
Met dank aan Branko Molnar voor recept.