Loader

Vlees grillen: een unieke en veelzijdige manier om vlees te bereiden

Kooktechnieken Tips

Vlees grillen: een unieke en veelzijdige manier om vlees te bereiden

Gegrild vlees. Je kunt het herkennen door het ruitjespatroon dat je instant doet watertanden. Vlees grillen is eigenlijk een unieke en veelzijdige manier om je vlees te bereiden. Waarom? Dat lees je hier!

Waarom vlees grillen?

Vlees kun je op verschillende manieren bereiden. Je kunt vlees bakken, braden maar je kunt ook vlees grillen. Het grote verschil zit ‘m natuurlijk in de bereidingswijze.

Bij vlees grillen bedoelen we het dichtschroeien van het vlees. Je maakt het vlees gaar en bruin. Het zorgt voor extra veel smaak. Bovendien is grillen ook een van de meest gezonde bereidingswijzen want bij grillen gebruik je weinig tot geen vet. Het vlees gaart namelijk in eigen vocht of vet. Daarom past het perfect in een gezond voedingspatroon!

Even lekker als BBQ

Hou jij van BBQ’en? Dan hou jij misschien ook van vlees grillen? Het grote verschil tussen BBQ en vlees grillen is dat bij BBQ het vlees wordt geroosterd in plaats van gegrild. Grillen is het kort verhitten van voedsel en bij BBQ wordt je vlees voor langere tijd geroosterd. Beiden bieden je een bijzonder lekkere smaak. Je kunt het ook zo bekijken: grillen is eigenlijk snel BBQ’en 😊.

Grillpan vs. contactgrill

Grillen kun je op zowel een grillpan als een contactgrill. De grillpan, zoals het woord je al doet vermoeden, wordt gebruikt als een echte pan. De contactgrill is dan weer elektrisch en heeft een gloeispiraal waarbij grillplaten zijn gemonteerd. Een lekker BBQ-spiesje of sparerib kun je dus in feite grillen op beide toestellen.

Beide toestellen zijn uitermate geschikt om binnenshuis te gebruiken. Gaat je voorkeur toch naar BBQ? Of wil je dat zomergevoel oproepen tijdens de gure wintermaanden? Dan kun je ook steeds een tafel BBQ aanschaffen!

Vlees grillen: ben jij een fan?

Heb jij na het lezen van deze blogpost ook zo’n zin gekregen in vlees grillen? Aan de slag dan maar!

Met dank aan Branko Molnar voor de foto.Nog maar 0% van de koe beschikbaar!
Binnenkort ook een superieur stukje Wagyu op je bord?
In ons hoevewinkeltje is er een kleine voorraad vriesvers Wagyu vlees.

Nieuwe datum vers vlees: 29 – 30 juli