Loader

Rundvlees braden: zo doe je het

Kooktechnieken Tips

Rundvlees braden: zo doe je het

Braden is een eenvoudige kooktechniek waar je heel veel voordeel uit haalt – zonder dat je een expert hoeft te zijn. Een kwalitatief stuk vlees, een goeie pan en een beetje gezond verstand is alles wat je nodig hebt.

De kooktechniek is erg geschikt voor malse, grotere stukken vlees, zoals bijvoorbeeld rosbief. Wagyu-rundvlees braden is geen exacte wetenschap, maar als je deze stappen volgt, krijg je een stukje gebraad dat smelt op je tong!

Rundvlees braden in de pan: zo ga je te werk

  • Kies een hoogwaardig stuk rundvlees en laat het rustig op kamertemperatuur komen. Geef het een halfuurtje de tijd.
  • Smelt daarna een beetje boter in een pan. Gebruik een laag vuurtje, tot de boter lichtbruin wordt.
  • Leg het vlees in de hete pan en laat het dichtschroeien langs alle kanten.
  • Voeg eventueel wat extra boter toe en laat het vlees verder garen op een laag vuur. Draai het vlees regelmatig om, zodat het gelijk gaart. Tijdens het braden lepel je af en toe de jus terug over het vlees. Zo creëer je een heerlijke korst.
  • Laat het vlees nu verder garen in de pan met het deksel er schuin op: zo laat je overtollig vocht ontsnappen.
  • Vooraleer je serveert, laat je het vlees tien minuten rusten op een bord.

TIP: Blus je braadboter nog met bouillon, water of wijn en creëer een lekkere jus!

vlees braden tips

Liever in de oven?

Je vlees braden kun je uiteraard ook in de oven. Het principe is hetzelfde: laat de boter eerst goudbruin smelten, voeg dan het vlees toe en laat het rustig garen in de oven op 175°. Let wel op: kies een braadslede die niet te groot is. Zo blijft de jus dicht bij je vlees – en vermijd je dat je jus gaat aanbranden.

Bij grote stukken vlees braden gebruik je best een braadthermometer, een handig hulpmiddeltje om te controleren of het vlees vanbinnen goed gegaard is.

Rundvlees braden is dus een relatief makkelijke techniek waarmee je je stukje Wagyu een krokant, smaakvol korstje geeft. Nog op zoek naar een lekker sappig stukje Wagyu? Ontdek het aanbod in onze webshop.



Nog maar 29% van het rund beschikbaar!
Binnenkort ook een superieur stukje Wagyu op je bord?
Verwacht afhaal- of levermoment: 20 december