Loader

Picanha BBQ: enkele tips voor een heerlijk stukje rundvlees

picanha barbecue bereiding
Kooktechnieken Recept Tips

Picanha BBQ: enkele tips voor een heerlijk stukje rundvlees

Een heerlijk en sappig stukje rundvlees … dat kan toch smaken. Maar heb je ooit al eens Picanha geproefd? Picanha is het staart- en eindstuk van de platte bil van een rund en is vooral populair in Zuid-Amerika. Het stuk vlees heeft een extra sappige en smaakvolle smaak dankzij zijn dun en witgekleurd vetrandje. Picanha kan je eenvoudig bereiden tot rosbief, brochette of steak. Je kan dit stuk rundvlees eenvoudig bereiden in de pan of in de oven. Wil je een extra touch geven aan je Picanha? Kies dan voor een bereiding op de barbecue. Picanha BBQ zelf bereiden? Ontdek dan hieronder onze tips!

Picanha rundvlees bereiden op de barbecue doe je zo!

Ben je fan van een sappig stuk rundvlees met een rooksmaak? Dan is deze bereiding op de barbecue een echte aanrader!

Wat heb je nodig?

  • Zout
  • Zwarte peper
  • Lookpoeder
  • Blokje hickory
  • Folie

Bestrooi de Picanha twee uur op voorhand licht met zout. Laat het zout een uurtje intrekken op kamertemperatuur en dep deze nadien droog. Dankzij deze werkwijze wordt er uit de buitenste laag vocht onttroken wat verder in de bereiding zorgt voor de stimulatie van de rookopname en korstvorming. Vervolgens snijdt je de vetkap kruiselings in, net niet tot op het vlees, om opkrulling tegen te gaan. Voor het roken van de Picanha kun je extra smaak toevoegen door het stuk vlees te voorzien van kruiden. Tip: bestrooi het vlees met een mengsel van zwarte peper, zout en lookpoeder met eenzelfde verhouding. Nu alle voorbereidingen getroffen zijn ben je helemaal klaar voor je Picanha BBQ.

picanha-recept-stap1
picanha-recept-stap2
picanha-recept-stap3
picanha-recept-stap4
picanha-recept-stap5

Vervolgens stel je de temperatuur van de barbecue in op 110 graden en voeg je een blokje hickory toe. Na een uur haal je de Picanha eraf en dek je deze losjes af met folie. Stook ondertussen de barbecue op naar 350 à 400 graden.

Bij het bereiken van de gewenste temperatuur schroei je de Picanha 3 minuten dicht. Wees voorzichtig want door het rijkelijke vet krijg je enorme vlammen. Sluit daarom zo snel mogelijk de barbecue zodat de vlam dooft.

Nadien haal je de Picanha van de barbecue en dek je deze losjes af met folie. Laat het vlees minstens tien minuten rusten om de sappen in het vlees te houden. Ten slotte snijdt je de Picanha haaks op de draden in plakken en smullen maar!

Picanha recept van Time to Meat

Heb je na het lezen van deze Picanha BBQ tips zin gekregen in een heerlijk stukje Picanha? Met dit recept tover je in een mum van tijd een heerlijk stukje Picanha op je bord. Wil je jouw gerecht finaliseren met een smakelijke wijn of een streekbiertje? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres!Nog maar 0% van de koe beschikbaar!
Binnenkort ook een superieur stukje Wagyu op je bord?
In ons hoevewinkeltje is er een kleine voorraad vriesvers Wagyu vlees.

Nieuwe datum vers vlees: 29 – 30 juli