Loader

De perfecte steak bakken? Enkele tips van Time to Meat

Hoe steak bakken
Kooktechnieken Recept Tips

De perfecte steak bakken? Enkele tips van Time to Meat

Een heerlijk stukje biefstuk, wie houdt daar nu niet van? Wil jij ook de perfecte steak bakken? Geen zorgen! Na het lezen van onze tips is dit voortaan kinderspel.

Voorbereiding is key

Goed begonnen is half gewonnen. Voor je begint te bakken, laat je de steak idealiter een tweetal uur op kamertemperatuur komen. Haal je steak dus op tijd uit de koelkast. Ben je het vergeten? Of kan je écht niet wachten? Laat de steak dan even op temperatuur komen in de oven op 50 °C.

Bak er op los!

Klaar om te bakken? Laat je pan goed heet worden terwijl je je steak ondertussen afkruidt met peper en zout. Doe dit pas kort voor het bakken om te voorkomen dat het zout je vlees uitdroogt en je met een taaie steak zit. Bak de steak kort en krachtig langs beide kanten. Hoelang je het vlees moet bakken, kom je hieronder te weten.

Verschillende bakwijzen

Heb jij je stukje vlees het liefst bloedrood? Of hou je eerder van een goed doorbakken steak? Voor elk wat wils. In totaal zijn er vier verschillende bakwijzen voor vlees. Time to Meat zet ze voor jou nog even op een rij:

  • Bleu/raw (rauw en bloederig rood)
    Bak de steak in totaal een twee à drie minuten, één tot anderhalve minuut aan elke kant.

  • Saignant/rare (sappig en rood vanbinnen)
    Bak de steak in totaal een drie à vijf minuten, anderhalve tot tweeënhalve minuut aan elke kant.

  • À point/medium (sappig en roze vanbinnen)
    Bak de steak in totaal een zes à zeven minuten, drie tot drieënhalve minuut aan elke kant.

  • Bien cuit/well done (doorbakken, zowel vanbinnen als vanbuiten)
    Bak de steak in totaal een tien à twaalf minuten, vijf tot zes minuut aan elke kant.

Ziezo, de perfecte steak bakken mag nu echt geen probleem meer zijn. Succes!



×

 

Hallo!

Contacteer ons makkelijk via Whatsapp.

× Hoe kunnen we je helpen?