Loader

Nieuw in ons assortiment Belgasconne varkensvlees, eerlijk is heerlijk!

Boerderij

Nieuw in ons assortiment Belgasconne varkensvlees, eerlijk is heerlijk!

Uniek Belgsich varkensvlees.
Een tijdje terug reed ik op een zondag naar het Sint-Amandshof, die je kan vinden in het hartje van West-Vlaanderen. Op de varkensboerderij van Tania, Lieven & Manu, werken ze er elke dag aan hun grote liefde: het Belgasconne varken. Na het proeven van het vlees, was ik zelf al overtuigd over de (h)eerlijke smaak, maar wou toch nog even gaan kijken of we dezelfde waarden en visie hadden over het grootbrengen van de dieren met de nodige aandacht voor welzijn. Na een gezonde babbel en rondleiding was er geen twijfel, dagelijks werken Tania, Lieven en hun zoontje Manu met veel liefde voor het varken en volgens de nieuwe technieken met continue de nodige kwaliteitscontrole, hoge focus op hygiëne en het welzijn van het varken. Naast de varkens is er ook veel aandacht voor het milieu, zo kiezen ze voor mestverwerking via rietvelden. Deze rietvelden maken het mogelijk om varkensmest te behandelen tot loosbaar water!

Het Belgasconne varken is een unieke kruising tussen ervaring & smaak, een Belgisch varken van Zuiderse oorsprong.
Zo kunnen wij de Belgasconne best omschrijven, zijn roots liggen enerzijds in Frankrijk en Spanje waar de vader als neef van het Ibericovarken zeer fel gegeerd is maar de roots liggen ook heel wat dichterbij, namelijk in Pittem waar de moeder op het Sint-Amandshof geboren is. Tania & Lieven zijn deze unieke nieuwe variant – na lange voorafgaande studie – beginnen hoeden omwille van de uitmuntende fijne kwaliteit. Het Belgasconne varken is een verrijking van het aanbod op het Sint-Amandshof dat reeds door diverse slagers, topchefs geroemd werd om zijn kwaliteit.

De Belgasconne varkens worden met de beste zorgen omringd op de hoeve en krijgen alle tijd om op een natuurlijke manier te groeien. Een garantie voor smakelijk vlees met een unieke fijne smaak! Het vlees herken je aan zijn fijn gemarmerde structuur en de specifieke olieachtige vetrand. Het eigen geteeld varkensvoer op basis van een eigen recept stimuleert het natuurlijk langzaam groeiproces van het Belgasconnevarken en garandeert steeds mals en sappig vlees. Natuurlijk antioxidanten zoals organisch selenium, druivenpitextracten en kurkuma zorgen voor de sterke natuurlijke weerstand van de varkens, op die manier sluiten Tania en Lieven het gebruik van antibiotica volledig uit! Om hun gezondheid helemaal te garanderen, gaan de Belgasconne varkens uitsluitend onder gecontroleerde omstandigheden naar buiten om te wroeten in stro, vlaslemen en houtkrullen. Aleen het beste is goed genoeg voor hun varkens.

Het is dan ook niet verwonderd dat een toprestaurant zoals Bartholomeus van Chef Bart Desmidt zijn klanten laat kennis maken met het overheerlijk Belgasconne vlees.
Samenwerken vanuit een gezamelijk visie, hier hebben we niet lang moeten over twijfelen! Wij slaan de handen ineen met Sint-Amandshof en zijn dan ook heel blij dat wij het Belgasconne varkensvlees mogen aanbieden in onze boerderijwinkel.

Interesse?
Wekelijks kan er vers vlees besteld worden, neem gerust met ons contact op!×

 

Hallo!

Contacteer ons makkelijk via Whatsapp.

× Hoe kunnen we je helpen?
Nog maar 0% van de koe beschikbaar!
Binnenkort ook een superieur stukje Wagyu op je bord?
In ons hoevewinkeltje is er een kleine voorraad vriesvers Wagyu vlees.

Vers Wagyu: 16 DECEMBER 2023.